PROPOSTA GRUPS PRIMERA CATALANA TEMPORADA 2020-21

El passat 16 de juliol, la Federació Catalana de Futbol feia públics els plans de competició per la temporada 2020-21. Pel que fa a la Primera Catalana, categoria on debutarà el CF Gandesa, es va decidir dividir-la en subgrups i disputar-se en dues fases, una primera amb distribució per proximitat geogràfica i una segona per l’ascens o la permanència.
A partir d’aquest moment la incògnita residia en saber com es subdividirien els dos grups que composen aquesta categoria. Tenint clar que el CF Gandesa forma part del grup 2 i si, tal com va avançar la pròpia Federació, la subdivisió obeiria a criteris geogràfics semblava cert que els altres tres conjunts tarragonins, FC Ascó, CE El Catllar i UE Rapitenca compartirien subgrup amb el nostre club. Arribats fins aquí quedava per esbrinar els altres sis equips que integrarien el grup.
Poc s’ha trigat a conèixer el nom d’aquests, ja que, i ho volem deixar molt clar, tractar-se, tant sols, d’una proposta que ha de ser aprovada per l’Assemblea General Ordinària de la Federació Catalana de Futbol el proper 20 d’agost, té moltes possibilitats de convertir-se en definitiva. Segons aquesta proposta, el CF Gandesa, a més de compartir el Subgrup 2.A, amb els altres tres conjunts de la província de Tarragona, ho faria amb sis equips de la província de Barcelona, un de la comarca del Garraf, CF Vilanova Geltrú i cinc del Baix Llobregat, CF Gavà, UE Sant Ildefons (Cornellà de Llobregat), FC Santboià (Sant Boi de Llobregat), Viladecans UD i UD Vista Alegre (Castelldefels).
Aquesta seria la composició final del Subgrup 2.A, amb 2 equips nouvinguts, que són el CF Gandesa i la UE Rapitenca i 8 equips que la temporada passada ja militaven a Primera Catalana, tot i que d’haver-se produït descensos la UE Sant Ildefons i el CE El Catllar haguessin baixat de categoria:

ANÀLISI

CF GANDESA

1r classificat del grup 6 de Segona Catalana. Debutant a la categoria. De la mà del seu nou tècnic, Javi García, afrontarà una temporada històrica, amb la pràctica totalitat de la plantilla de la temporada passada. Dues altes: Oscar Nogales i Brian Piñeiro. Dues baixes: Joan Aubanell i Jaume Guerola.

FC ASCÓ

9è classificat. Després del seu pas per Tercera Divisió, la temporada passada afrontava una nova etapa a Primera Catalana, amb una plantilla pràcticament nova. Relleu a la banqueta, Jordi Font, dóna pas a German Inglés, que torna a Ascó després de haver estat a la Rapitenca i al Tortosa. Moviment important de jugadors, amb la baixa destacada de Marcel Meseguer i la incorporació de jugadors contrastats procedents de categories inferiors.

CE EL CATLLAR

18è classificat. Molts de problemes va patir l’equip tarragoní la temporada passada, que continua a Primera Catalana per la manca de descensos. La nova junta directiva ha optat per un tècnic d’experiència com Isaac Fernández, ex Ascó, Pobla de Mafumet, Valls, Rapitenca, etc, per fer-se càrrec del nou projecte. De moment només 4 baixes confirmades.

CF GAVÀ

6è classificat. Jorge Sánchez serà el nou tècnic. Renovació important a la plantilla, amb 8 altes i 9 baixes fins ara.

UE RAPITENCA


2n classificat del grup 6 de Segona Catalana. Els de Sant Carles de la Ràpita retornen a la categoria perduda, amb una profunda renovació a la seva plantilla, fins a 8 altes i 7 baixes s’han donat fins al moment.

UE SANT ILDEFONS


16è classificat. Temporada passada força fluixa, que només no va concloure en descens per la decisió de la Federació. Renovació total de la plantilla: 13 altes i 12 baixes.

FC SANTBOIÀ

3r classificat. A priori el favorit del grup. Només un punt de diferencia amb la UE Valls el va privar de l’ascens a Tercera Divisió. Arriba un nou tècnic amb molta experiència, l’ex-jugador del FC Barcelona, Ramon Maria Calderé. De moment 4 altes i  9 baixes.

VILADECANS UD

12è classificat. Temporada passada gens fàcil, amb constant lluita per eludir les posicions de descens directe o compensat. Renovació profunda de la plantilla, amb 10 altes i 12 baixes.

CF VILANOVA GELTRÚ

10è classificat. Tot i acabar a la zona mitja de la taula, les posicions perilloses pel que fa a punts sumats no li van quedar massa allunyades. 5 altes i 7 baixes és el balanç que presenta fins al moment.

UD VISTA ALEGRE

8è classificat. Temporada passada sense excessives complicacions ni grans aspiracions, finalitzant a la zona tranquil·la de la taula. S’està intentat reforçar, amb 7 altes i 4 baixes.

Recordem que els quatre primers classificats d’aquest subgrup 2.A disputaran la fase d’ascens amb els quatre primers classificats del subgrup 2.B, enquadrats en el subgrup d’ascens 2. Per altra banda, els classificats en els llocs 5è, 7è i 9è del subgrup 2.A disputaran la fase de permanència amb els classificats en els llocs 6è, 8è i 10è del subgrup 2.B, enquadrats en el subgrup de permanència 2a i els classificats en els llocs 6è, 8è i 10è del subgrup 2.A disputaran la fase de permanència amb els classificats en els llocs 5è, 7è i 9è del subgrup 2.B, enquadrats en el subgrup de permanència 2b.
Els equips del subgrup 2.B, amb algun dels quals ens haurem d’enfrontar ja bé sigui per disputar la fase d’ascens o la de permanència, són: FC Alcarràs, Atletic San Just FC, CF Borges Blanques, CF Can Vidalet, CE EFAC Almacelles, FC Martinenc, Martorell CF, Mollerussa CFJ, CF Solsona i UE Tárrega.