EL MÉS QUE PROBABLE GRUP 1 DE TERCERA CATALANA PER LA TEMPORADA 2020-21

A diferencia de Primera i Segona Catalana, la Federació Catalana de Futbol va decidir per la temporada 2020-21, pel que fa a Tercera Catalana, mantenir el format de competició de la temporada 2019-20. Per tant, el CF Gandesa B competirà en aquesta nova categoria, enquadrat al grup 1 de les Terres de l’Ebre.
A manca de la confirmació oficial, que s’ha de produir a l’Assemblea General Ordinària de la Federació Catalana de Futbol del proper 20 d’agost, podem avançar els divuit equips que integraran el grup, on destaca la presencia dels ascendits, CF Gandesa B i CF Pinell, primer i segon classificats del grup 20 de Quarta Catalana i del CF Benissanet, tercer classificat, que ve a cobrir la baixa del CE Arnes. A més del CF Gandesa B i del CF Pinell, comptarem amb la presencia dels equips terraltins del CF Batea i CF Corbera d’Ebre.

ANÀLISI

CF GANDESA B

1r classificat del grup 20 de Quarta Catalana. Debutant a la categoria. No podia començar millor el projecte del filial gandesà. De la mà d’un tècnic ideal per conduir aquesta aventura com Joel Martorell es dóna continuïtat a una plantilla que va demostrar la seva més que sobrada vàlua. Arriben com a reforços tres homes formats al futbol base del club, Enric Amado, Sergi Prats i Guillem Aubanell i molt probablement algun jugador provinent de l’equip juvenil.

CE OLÍMPIC MÓRA D’EBRE

3r classificat. Extraordinària temporada la que van protagonitzar els de Móra d’Ebre, en la què van estar ben a prop d’assolir un ascens que s’ha convertit en el gran objectiu. Dos baixes importants: Oriol Prat (Aldeana) i el porter Òscar Nogales (Gandesa) i quatre altes.

CF BATEA

4t classificat. Les darreres temporades sempre és un dels equips capdavanters de la categoria, arribant a competir les temporades 2016/17 i 2017/18 a Segona Catalana. Segona temporada del tècnic, José López i aposta per la continuïtat  de tot el bloc, amb els capitans Jordi Vilanova i Adrià Suñer al front i el “pitxitxi” Ferri amb la punteria a punt. 

CD LA CAVA

5è classificat. Un dels grans del grup. Ja porta tres temporades a Tercera Catalana intentant recuperar la categoria perduda, però de moment sense èxit. Molts de canvis a la plantilla, com quasi cada temporada, amb reducció pressupostaria inclosa. A manca encara d’alguna incorporació, ja suma 10 altes, amb el fitxatge estrella d’Iván González, procedent de l’UIlldecona.  

UD JESÚS I MARIA

6è classificat. Amb el descens a Tercera Catalana el club es va renovar totalment i va fer una clara aposta per jugadors de casa. Fa dues temporades es va proclamar campió, tot i no poder ascendir. La continuïtat del bloc és més que clara, amb la baixa important de Geri i la incorporació del golejador del Flix, Luis Garcia.  

SCER AMETLLA DE MAR

7è classificat. Es dóna continuïtat a un projecte que la temporada passada va funcionar força bé i que es vol consolidar. La baixa del seu golejador, Toni Calafat serà coberta per un altre il•lustre veterà com Miguel Reverte.

EBRE ESCOLA ESPORTIVA

8è classificat. Excel•lent debut el que va protagonitzar l’equip tortosí en la seva primera campanya a Tercera Catalana. Pepe Balart es farà càrrec d’una plantilla en la què es produiran molt pocs canvis.

 

JE FLIX

9è classificat. Malgrat que  totes les temporades se’l situa al grup de favorits, no acaba d’assolir l’objectiu de l’ascens. Tornarà a dirigir l’equip un tècnic de garanties com Alberto Lizaso, que ja va entrenar al Flix tres temporades consecutives. De moment quatre baixes i ni un sol fitxatge, que de ben segur arribaran. 

 

CF SANTA BÀRBARA

10è classificat. Renovació total per iniciar una nova etapa on lluitar per l’ascens de categoria. Arriba com a tècnic l’ex-rapitenc, Subi. 15 noves incorporacions, amb els veterans Raul Jiménez i Toni Calafat al capdavant. 

CF JESÚS CATALÒNIA

11è classificat. En principi no hi han d’haver massa canvis a la plantilla del Catalònia. L’important baixa del defensa Manu, que ha marxat a l’equip del seu poble, el Godall, serà coberta per l’ex-Ascó, Gandesa i Tortosa, entre d’altres, Joseph Ongola. 

 

CF GODALL

13è classificat. Si hi ha un equip que es creix davant de totes les adversitats possibles, aquest és el Godall. Pràcticament cada temporada canvi d’entrenador i renovació gairebé total de tota la plantilla. Tot i això, la fe, l’entrega i la lluita es mantenen temporada rere temporada. Arriba com a tècnic Juanjo Agustín, amb de moment 9 noves incorporacions. 

UE RAPITENCA «B»

14è classificat. Aquesta serà la quarta temporada en competició del filial rapitenc. Després de dos primeres campanyes excel•lents, les altres dues no han seguit el mateix canvi. De la mà del nou tècnic Carlos Rodríguez i tot i les importants baixes es buscarà retornar al bon camí. 

CD ROQUETENC

15è classificat. Revolució total amb l’objectiu de lluitar per cotes més altes. Debutarà a la banqueta David Vilanova. De moment 12 altes ja, entre les que destaquen les dels davanters Albert Gordo i John, procedents de l’Arnes.

CF AMPOSTA «B»

16è classificat. Segona temporada en què l’equip militarà a Tercera Catalana. L’experiència de la passada campanya ha de servir amb un equip amb només tres baixes i la incorporació de tres jugadors provinents del juvenil.

CF CORBERA D’EBRE

17è classificat. Moltes dificultats, ja no tant sols per mantenir la categoria, si no inclús per mantenir viu el futbol a la localitat terraltina, ha superat la compromesa junta directiva del club. Torna com a mister i jugador, Robert Costa, que ja va dirigir l’equip fa tres temporades. Continua pràcticament tot el bloc. Destaca com a reforç més notable, el davanter, Arnau Cugat, procedente de l’Olímpic Móra d’Ebre. 

 

UE SANT JAUME D’ENVEJA

18è classificat. És d’admirar que un equip que no va sumar un sol punt en tota la temporada passada continuï mantenint l’empenta i la il•lusió per seguir competint i mantenint el futbol a la seva localitat.   

 

CF PINELL

2n classificat del grup 20 de Quarta Catalana. Tornava el futbol a la localitat terraltina i ho feia de la millor manera possible, amb ascens de categoria. L’entrenador/jugador Edu Maestre continuarà dirigint un bloc en poques variacions respecte al de la temporada anterior.

 

CD BENISSANET

3r classificat del grup 20 de Quarta Catalana. La retirada de la competició del CE Arnes ha permès al Benissanet ascendir de categoria 20 anys després. Continua el mateix bloc de la temporada passada, amb la sensible baixa del seu golejador, Pol Bladé. De moment 2 incorporacions.