COMUNICAT DEL CF GANDESA

Ens volem adreçar a tots vosaltres després dels fets que tenir lloc al Municipal de Gandesa el passat dissabte, en el partit entre el CF Gandesa B i el CF Jesús Catalònia B, ja que aquets estan agafant una transcendència que posen en dubte l’honorabilitat i filosofia del nostre estimat club.
Vagi per davant que el club en cap moment vol justificar insults i menyspreus a cap persona, siguin jugadors, arbitres, staff o directius i per això es posiciona a favor de la Federació i celebra aquest tipus d’iniciatives, el que no comprenem i ens genera malestar és la manera com es va aplicar la norma aquest dissabte passat, i més encara si no s’aplica tal i com dictamina el Reglament.
En un partit completament esportiu, que es disputava en absoluta normalitat, al minut 20 el Sr. Didac Rodriguez Abilio, col•legiat designat per dirigir el partit anteriorment esmentat, notificava a l’entrenador del nostre equip filial que s’estaven proferint insults des de la graderia cap a la seva persona, circumstància que va generar que el propi tècnic fes l’avís pertinent a l’afició. El partit arribaria al descans sense cap incidència sobre el terreny de joc. Quan ja es portaven uns minuts de joc del segon temps, una entrada entre un jugador de cada equip va propiciar que el tècnic gandesà demanes que el jugador rival fos amonestat amb targeta, davant d’aquesta acció l’àrbitre del partit es va dirigir a la zona de banquetes, fet que va propiciar un petit debat entre el tècnic local i el col•legiat, que al finalitzar la conversa va marxar rient, actitud que Sergi Vidal, tècnic local, va recriminar-li amb les paraules “ja pots riure, ja”, l’àrbitre al sentir-ho es va donar la volta i li va mostrar la targeta groga, dient-li que suposava la segona aturada partit, quan aquesta acció no havia tingut lloc sobre el terreny de joc. Al voltant del minut 81, una disputa entre un defensa del Jesús Catalònia i un davanter del CF Gandesa acabava amb falta, fet que ocasionaria una petita recriminació del públic cap el jugador de l’equip visitant demanant-li que s’aixequés del terra, inclús el propi jugador a l’aixecar-se es va girar rient cap a la zona de la graderia gandesana, entenent perfectament que es tractava d’un simple acció del joc. Va ser llavors quan l’àrbitre va enfilar el camí dels vestidors dient que suspenia el partit per insults des de la graderia. En una posterior conversa entre els tècnics del dos equips i el propi àrbitre es va proposar disputar els pocs minuts de joc que mancaven per la finalització de l’encontre, davant d’aquesta proposta la resposta de l’àrbitre va ser que acceptava continuar si es feia abandonar les instal•lacions al públic assistent. Davant d’aquesta sol•licitud, el club va demanar al públic local que abandonés l’estadi, cosa, que amb la conseqüent dificultat que suposa, aconseguia. Produït això, l’àrbitre es va dirigir al tècnic local per manifestar-li que acceptava reprendre el partit però amb l’expulsió de dos jugadors del CF Gandesa B, davant la pregunta per part de l’entrenador local què degut a quin motiu, l’àrbitre va dir que suspenia el partit definitivament.
Si no fos prou amb tot això, el mateix àrbitre fa fer constar a l’acta del partit fets que en cap moment van ocórrer sobre el terreny de joc, i per això mateix, per part del club no es va voler signar l’acta, ja que es relacionaven un munt de fets que no es van donar a terme, el mateix tècnic local li va preguntar a l’àrbitre el perquè d’aquell escrit, obtenint per resposta “l’acta és meva i escric el que em dóna la gana”.
El CF Gandesa reitera i remarca que està totalment a favor de la normativa 0 insults a la grada, també voldria fer evident que la tasca de localització i execució d’aquesta normativa no és gens fàcil per a clubs humils com el nostre i que precisa d’una logística de la que en moltes ocasions no es pot disposar. També voldríem remarcar que, malauradament, aquets fets estan massa normalitzats a tots els camps de futbol… i el fet de què el club tingui que enfrontar-se a aquets fets després de vuit anys d’implantació de la norma en un partit on el públic no va estar el protagonista, ni el club és mereixedor de tal sanció que embruta ja no sols la seva imatge, honorabilitat i filosofia si no la d’un municipal on per fortuna fa molt de temps que no tenim que denunciar cap mena d’actes incívic.
També voldríem fer menció a l’actuació i actitud prepotent i xulesca del Sr. Didac Rodriguez Abilio, àrbitre del partit, que en cap moment va tenir la intenció de solucionar un problema que ell sol va generar i que ell mateix va ser qui va trencar la norma dirigint-se a un jugador faltant-li el respecte greument.

Deixa un comentari

POWERED BY
dItHINKS SL

Registrat gratuitament a la nostra base de dades i rebràs les nostres últimes notícies al correu!