APROVATS ELS PLANS DE COMPETICIÓ PER LA TEMPORADA 2020-21

La Primera Catalana es dividirà en subgrups i tindrà dues fases, una primera amb distribució per proximitat geogràfica –encara que no s’ha fet pública la composició final de cada grup- i una segona per l’ascens o la permanència.

Pel que fa a la Tercera Catalana, es mantindrà el format de competició de la temporada passada. El CF Gandesa B estarà enquadrat al grup de les Terres de l’Ebre, amb disset equips més.

Al futbol base es mantindrà l’estructura de competició i composició en el nombre d’equips per grup de la temporada anterior, des de juvenil fins a prebenjamí.

La Federació Catalana de Futbol ha fet públic l’acord adoptat per la Junta Directiva, en la reunió celebrada aquest dijous 16 de juliol, referent als plans de competició del futbol per la temporada 2020-21, que, en principi, i tal com es va anunciar al seu dia ha de donar inici el cap de setmana del 3 i 4 d’octubre.

La principal novetat, com ja es venia rumorejant, ha estat la creació de subgrups a Primera i Segona Catalana, per reduir el nombre de jornades degut a l’augment d’equips participants com a conseqüència de la manca de descensos la temporada passada.

La Primera Catalana, conformada per 40 equips, es dividirà en dos grups de 20 equips cadascun i, a la vegada, aquests dos grups es dividiran en dos subgrups de 10 equips, que disputaran una primera fase de lliga regular amb dues voltes. Els quatre primers classificats de cada subgrup d’aquesta primera fase passaran als dos subgrups d’ascens i del cinquè al desè classificat de cada subgrup passaran als quatre subgrups de permanència, també amb competició a dues voltes.

Les agrupacions de la segona fase es duran a terme d’acord amb la següent estructura:

Els propers dies la Federació Catalana de Futbol donarà a conèixer el pla de competició complet i els efectes classificatoris per la temporada 2020-21. Posteriorment, també es faran públiques les agrupacions i els calendaris de les diferents categories.